Alžírská káva

8. ledna 2008 v 20:25 |  Alžírská káva
Pro 4 osoby si připravíme :
28 g mleté kávy
200ml vaječného koňaku
100ml smetany ke šlehání(nebo šlehačku ve spreji)
1.připravíme si silnou překapávanou kávu,na čtyři porce potřebujeme přibližně 600ml kávy.
2.Do čtyř vyšších úzkých sklenic nejprve rozdělíme vaječný koňak,potom na něj přiléváme velice pomalu(lžičku po lžičce)kávu.Vrstvy koňaku a kávy by měly zůstat oddělené.
3.Smetanu vyšleháme metličkou nebo ručním mixérem dotuha a naplníme jí cukrářský sáček.
4.Sklenice s vrstvami koňaku a kávy dozdobíme čepičkou ušlehané smetany(nebo šlehačkou ve spreji).Káva má sama o sobě výborné aroma a nemusí vůbec doslazovat
Tip : V tomto případě je však možno zvolit i jednodušší variantu přípravy.Do vysoké sklenice nasypeme rozpustnou kávu,zalijeme ji horkou vodou do tří čtvrtin výšky a zamícháme.Navrch přidáme šlehačku,kterou zalijeme vaječným koňakem.Ani tuto kávu není třeba sladit.Zcela jistě jí překvapíte své hosty o svátcích!
Doba přípravy kolem 10 minut.
1 porce asi 815 kJ/195 kcal.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama